Als adviseur van CBRE Global Investors voerden wij reeds in 2018 gesprekken met MRP projectontwikkeling over diverse ontwikkelingen binnen hun portefeuilles.

Tijdens die gesprekken ontstond het idee om middels een samenwerking deel te gaan nemen aan een tender uitgeschreven door de Gemeente Utrecht en NS Vastgoed. De tender werd gewonnen door het consortium MRP development/Ballast Nedam development in 2019. Sinds 2019 is intensief samengewerkt tussen partijen ten einde een plan te ontwikkelen voor een gezonde en duurzame woonwijk met ca. 2600 woningen. CBRE Global Investors tekende voor de huurwoningen, zij zullen worden toegevoegd aan het CBRE Dutch Residential Fund.

Na een intensieve ontwikkelperiode is op 14 juni jl. tijdens de Provada in Amsterdam de ontwikkel- en realisatieovereenkomst tussen partijen getekend. De start bouw zal de komende weken gaan plaats vinden.

Wij zijn trots op een mooie samenwerking tussen RemmersVanGorkom Vastgoedadviseurs, CBRE Investment Management (Netherlands) en MRP Development/Ballast Nedam.